skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
Догодило се у нашој школи...
 
ПРЕДСТАВНИК МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ПОСЕТИО ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОДЕЉЕЊЕ У ГИМНАЗИЈИ
 
20.04.2019. Прошлог викенда у Паланачкој гимназији почела је припремна настава из математике за ученике осмог разреда који желе да упишу информатичко одељење у овој образовној установи.
Поводом оснивања одељења Паланачку гимназију је данас посетио Никола Лазић, специјални саветник министра просвете и бивши ђак Паланачке гимназије у пратњи представника локалне самоуправе Катарине Радојевић, члана Општинског већа задуженог за просвету и Анђеле Невенкић.

Паланка данас >>>

 

ГОСТ ЈУТАРЊЕГ ПРОГРАМА ТВ ЈАСЕНИЦЕ- ДРАГАН ЈОКОВИЋ ДИРЕКТОР ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ
ПРОМОЦИЈА ФАКУЛТЕТА У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ
23.03.2019. Поводом предстојећег уписа на факултете, у Паланачкој гимназији су се будућим бруцошима представили са Машинског факултета из Београда.

Паланка данас >>>
 
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ПАЛАНАЧКИХ ГИМНАЗИЈАЛАЦА

22.03.2019. У организацији Паланачког Црвеног крста и Ђачких парламената ОШ ХИМ и Паланачке гимназије, реализована је хуманитарна акција. У питању је прикупљање одеће, обуће, играчака… које су ђаци ових образовних установа прикупили за социјално угрожене категорије становништва.

Паланака данас >>>

 
ПРЕДАВАЊЕ УДРУЖЕЊА ЖЕНА „ФЕМИНА“ ГИМНАЗИЈАЛЦИМА О ДИГИТАЛНОМ НАСИЉУ

21.03.2019. У Свечаној сали Паланачке гимназије Удружење жена „Фемина“ из Смедеревске Паланке одржало је предавање ученицима о дигиталном насиљу. С обзиром да је вршњачко насиље у наглом порасту у школама и на интернету, јавила се потреба да се путем интерактивне презентације скрене пажња и деца се упуте на могуће опасности које вребају, а којима су свакодневно изложена коришћењем мобилних телефона и компјутера.

Паланка данас >>>

 
УЧЕНИЦИ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ ДИГИТАЛНОГ НАСИЉА
   
Ученици Паланачке гимназије снимили су кратки филм у оквиру радионице поводом конкурса који упозорава на дигитално насиље.
   
 
ТРИБИНА- ЗАШТО НЕМАМО НИ ПРОСЕЧНО ЗДРАВЉЕ У 21. ВЕКУ

26.02.2019. у Свечаној сали Паланачке гимназије прим. мр. сци др Мирјана Бабић-Симић из Београда одржала је предавање под називом „Зашто немам ни проечно здравље у 21. веку“.

Паланака данас >>>

 
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА КРФСКО-СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА


18.02.2019. Чланови певачко-инструменталне групе “ЗВОНЦЕ”, ученици Паланачке гимназије су са вероучитељем Мирком Савићем, идући Стопама наших предака, стигли на Крф, где су имали концерт у Историјском музеју у Старој тврђави у оквиру пратећег програма поставке изложбе: “Срби на Крфу 1916-1918”, тиме су заједно са братским крфским народом обележили Дан крфско-српског пријатељства.

Паланка данас >>>

 
СЕМИНАР "ПРОЈЕКТНА НАСТАВА- ВИШЕ ОД УЧИОНИЦЕ"
 
04.02.2019. у Паланачкој гимназији одржан је семинар "Пројектна настава- више од учионице".

Паланка данас >>>
 
     
 
ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТИ САВА У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ
 
Као и сваке године, школска слава у нашој школи обележена је свечано. У петак 25.01. у вечерњим сатима у сали Градског позоришта одржана је Свечана академија "Свети Сава у Србији 2019.", а у недељу 27.01. у холу школе обављено је резање славског колача након чега је уприличен коктел у Свечаној сали школе. Домаћини славе су били ученици другог разреда гимназије и њихови професори.

Паланка данас >>>
 
 
 
© WEB Team Паланачке гимназије, 2019.