skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 
Прелиминарни резултати пријемног испита за упис у одељење ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику


10.06.2020. Према прелиминарним резултатима 17 ученика из општине Смедеревска Паланка положило је пријемни испит и стекло услов за упис у ово специјално одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. Честитамо!

Александар Дуњић 191
Никола Марковић 190
Мирко Милеуснић 187
Александар Гачић 178
Бранко Басарић 170
Никола Миланковић 168
Лазар Бисенић 167
Реља Бабанић 161
Павле Милошевић 158
Невена Јанићијевић 150
Теодора Младеновић 146
Алекса Живковић 145
Марија Грујић 143
Алекса Маричић 140
Урош Хркман 139
Андрија Васиљевић 133
Нина Микић 133

Упис у први разред Паланачке гимназије у школској 2020/2021. години
Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка
Смер: Друштвено- језички
Трајање: 4 године
Шифра: 4R01S
Капацитет: 90 ученика
Смер: Природно- математички
Трајање: 4 године
Шифра: 4R04S
Капацитет: 60 ученика
Смер: Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику
Трајање: 4 године
Шифра: 4R31S
Капацитет: 20 ученика

Полагање пријемног испита за ученике са посебним способностима

 

Ученици који су се пријавили за полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе и одељења ће се пријављивати слањем мејла средњој школи и попунити електронски образац пријаве и у тексту мејла навести генерички број који су добили при првом онлајн пријављивању почетком априла месеца. Образац пријаве се налази на сајту министарства ( Пријава за полагање пријемног испита која се налази на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc ). У обрасцу пријаве се наводи шифра коју ученик добија и уписује се у његову књижицу. Ове шифре ће ученици доставити када их добију у матичној основној школи.

Школа потврђује пријем Пријаве за полагање пријемног испита тако што потврди пријем мејла (одговор мејлом).

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се нису уопште пријавили (немају генерички број), могу да се пријаве попуњавањем и штампањем обрасца исте пријаве, који лично предају у школи коју  желе да упишу. Оверен примерак пријаве је доказ да је извршено пријављивање.

Пријављивање за полагање пријемних испита (слањем мејла или директно) обавља се од 18. до 21. маја 2020. године. Средња школа обезбеђује да се у периоду од 8 часова до 20 часова, на мејл адресу која је наведена и потврђена од стране школе, потврђује пријем пријаве (списак адреса школа налази се у прилогу).

Коначан списак локација где ће се обавити пријемни испит биће објављен након извршених пријава и сагледавања просторних капацитета гимназија који обезбеђују епидемиолошку безбедност кандидата.

Календар активности за спровођење пријемног испита за упис у средњу школу за школску 2020/2021. годину се налази на линку  http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да се због ванредног стања насталог услед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Cov-2 које је проглашеног Одлуком о проглашењу ванредног стања пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину обавља електронски путем веб пријаве, почиње 31.03. и трајаће до уторка, 07.04.2020.

Пријављивање ће бити реализовано на линку https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs, при чему пријаву могу да поднесу ученици осмог разреда, њихови родитељи, рођаци или законски заступници.

Питања, примедбе и предлози у вези са полагањем пријемног испита могу се послати на имејл адресу prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs.

Ово се односи и на ученике који желе да упишу информатичко одељење у Паланачкој гимназији па из ове образовне институције обавештавају све кандидате да попуне образац пријаве у датом року.

(Приликом попуњавања упитника обавезно у рубрике које остану празне, нпр. бр. пасоша која је за стране држављане,  ставите бар цртицу, иначе нећете успети да пошаљете пријаву) прим. аутора Паланкаданас.

 

© WEB Team Паланаке ГИМНАЗИЈЕ, 2020.