skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 
МАТЕМАТИКА
 
18.01.2020. у Паланачкој гимназији одржано је Општинско такмичење из математике. Најбоље резултате и пласман на Окружно такмичење постигли су:
I разред
Никола Васиљевић I6
Матеја Воркапић I6
Урош Пантелејић I6
Огњен Шушић I6
Андреа Каракић I2
Мина Тодоровић I6
Кристина Карашићевић I6
Софија Лачковић I1
Вељко Симоновић I2
II разред
Ирина Милојковић II2
Тамара Златковић II1
III разред
Марија Амановић III1
IV разред
Богдан Радосављевић IV1
Михаило Грујић IV1

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА
 
На Општинском такмичењу "Књижевна олимпијада" постигнути су следећи резултати. Ученици који су прошле године освојили награде на Републичком такмичењу нису учествовали на овом рангу већ су се аутоматск пласирали на Окружни ниво такмичења и не налазе се на овом списку.

I разред
Андријана Ђулић- II награда
Димитрије Поленек- III награда
Теодора Миладиновић- III награда

II разред
Тамара Златковић- I награда
Душан Андрић- II награда
Вишња Павловић- II награда
Даница Николић- III награда
III разред
Вељко Радовановић- I награда
Теодора Ћосић- II награда
Марко Батинић- II награда
Јована Батинић- III награда
Ана Радишић- III награда

IV разред
Наталија Ристић Дерманов- III награда

СРПСКИ ЈЕЗИК И ЈЕЗИЧКА КУЛТУРА
 
На Општинском такмичењу постигнути су резултати:
I разред
Софија Лачковић- III награда
Марија Икодиновић- III награда

III разред
Богдан Васић- I награда
Милица Митровић- I награда
Никола Тепавац- I награда
Милош Стојилковић- II награда
Сара Каабић- II награда

РЕЦИТОВАЊЕ

У суботу 14.3.2020. у школи "Гоша" одржана је Општинска смотра рецитатора "Песничке народа мог". Ученици Паланачке гимназије су се одлично представили на овом такмичењу. Наша ученица Ана Кузмановић из одељења II-1 освојила је прво место док су друго место поделили Теодора Живковић, ученица I-1 и Немања Поповић, ученик III-3. Првопласирана Ана представила се песмом "Прва љубав", Драгане Константиновић. Ментор рецитатора је професорка Ивана Лукић."MTS APP" КОНКУРС
У уторак 28. јануара у Startit центру у Београду одржан је девети по реду MTS APP конкурс за креирање апликације за мобилне уређаје. Конкурс је један од водећих пројеката у оквиру програма "Покрећемо покретаче" којим Телеком Србија настоји да подржи и промовише младе програмере. На конкурсу могу учествовати само тимови ученика из гимназија које раде по специјалном програму за таленте за математику, информатику и рачунарство. Карактеристике апликација које се оцењују су оригиналност, иновативност и функционалност као и допринос унапређењу коришћења мобилних уређаја.
У конкуренцији 19 тимова, тим наше школе заузео је једно од првих 5 места чиме је остварен пласман на следећи ниво такмичења које ће се одржати у другој половини фебруара у Бања Луци. Осим тимова из Србије учествоваће екипе ученика из Босне и Херцеговине и Црне Горе.
BEST IN ENGLISH
29. новембра од 9:15 до 10:15 ученици наше школе су учествовали у међународном "online" такмичењу из енглеског језика под називом BEST IN ENGLISH.
Паланачка гимназија је заузела 8. у Србији, 216. на свету.
На такмичењу је учествовало 16462 ученика из 624 школе из 25 земаља широм света.

ТАКМИЧЕЊЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ НЕМАЧКОГ УДРУЖЕЊА ,, Maria Theresiopolis"

На такмичењу које се ове године одржало у Суботици, Немачко удружење ,, Maria Theresiopolis" из Суботице уз подршку Министарства унутрашњих послова СР Немачке, града Суботице и Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне мањине- националне заједнице организовало је такмичење у писању састава и прављењу кратких филмова на немачком језику за ученике средњих и основних школа. Наши ученици су били јако вредни и марљиви и својим радом и трудом освојили трећу награду на такмичењу, што је уједно и био једнодневни излет у Темишвар . Од 400 радова из читаве Србије наши ученици су освојили 3. место. Надамо се да ћемо и наредних година низати овакве успехе.

ФИЛМИЋ НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ

Ученици Паланачке гимназије снимили су кратки филм на немачком језику поводом учешћа на такмичењу које организује немачко удружење ,, Maria Theresiopolis"
 

СТИХОВИЗИЈА- НЕМАЧКИ ЈЕЗИК
 
23.11.2019. Стиховизија- немачки језик, Народна библиотека у Смедереву
 
 
© WEB Team Паланачке гимназије, 2020.