www.palanackagimnazija.edu.rs
  Насловна
  ::: Историјат
::: Организација
::: Колектив
::: Ученици
::: Кабинети
::: Актуелности
::: Школски календар
::: Такмичења
::: Екскурзије
  Контакт
 
 

Nova premijera Dramskog studija "Palanačke gimnazije"

Jedanaest godina od osnivanja, Dramski studio "Palanačke gimnazije" uporno realizuje uspešne pozorišne predstave. Od pozorišnih komada domaćih dramskih pisaca (Branislava Nušića, Aleksandra Popovića, Mirjane Ojdanić, Dubravke Knežević, Dragana Stanišića), preko velikih imena svetske dramske književnosti (Ežen Jonesko, Vudi Alen), kojima su ispisane stranice istorije Dramskog studija, ove godine je izbor pao na komad "Creeps" ("Nakaze"), značajnog nemačkog autora, Lica Hibnera.

Reč je o komadu koji tretira atraktivnu, ali surovu realnost tinejdžera, tj. ispituje promenljivost ili nestalnost moralnih i etičkih principa mladih ljudi, u okolnostima nepresušne želje da se postane "neko i nešto" a pod uticajem masovnih medija. Doživeti pun sjaj, brza i laka zarada, postati slavan preko noći, pristati na sve što će omogućiti navedeno - motivi su tri ženska lika ovoga komada.

Lili, Maren i Petra su devojke različitog socijalnog statusa, različitih pogleda na svet, različitih ukusa, a njihove različitosti, poput čarobnjaka, vešto prepliće, dovodi u sukob, zloupotrebljava i do neverovatnog obrta na kraju predstave, kontroliše televizijski reditelj, Arno. Učenici "Palanačke gimnazije" Jovana Marković, Aleksandra Acić, Milica Đuričković i Nenad Jokić znalački tumače likove, koje je Hibner ispisao, a već 6. aprila, za kada je zakazana premijera predstave, publika će moći da se uveri u to.

Oko ovog projekta su se okupili i bivši učenici Gimnazije, takođe članovi Dramskog studija, Milica Radović (inspicijant i sufler), Ivan Jeremić (svetlo-majstor) i Pavle Jozić (reditelj predstave). Posebnu zahvalnost za uspešnost predstave zaslužuju profesori Gimnazije: Aleksandar Jelić (glavni organizator), Zoran Todorović Todor. (kreator plakata) i Miroslav Jozić (vođa Dramskog studija). Kao i prethodnih godina, u realizaciji projekata Dramskog studija, i ovom prilikom nesebično pomaže Gradsko pozorište Palanka.

Ovom, jedanaestom premijerom, ne prestaju aktivnosti. Već 8. aprila, na Šesnaestim pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu, u zvaničnoj konkurenciji, odigraće se predstava "Creeps", a mogućnosti da se Dramski studio pojavi na Susretima, umnogome je doprinela Vesna Nedić, administrativni sekretar Gimnazije.

Po povratku sa Susreta, Dramski sudio počinje sa radom na još jednoj predstavi.

 
Predstava CREEPS Dramskog stuija Palanačke gimnazije
  Predstava Creeps
     
 

 

 

 

Yoran Todorović i Miroslav Jozić
Pavle Jozić
Milica Đuričković
Zoran Todorović i Miroslav Jozić
Pavle Jozić
 
Jovana Marković
Nenad Jokić
Jovana Marković
Nenad Jokić
Milica Đuričković
     
Aleksandra Acić
Milica Radović
Ivan Jeremić
Aleksandra Acić
Milica Radović

Ivan Jeremić

 
© WEB Team Palanačke GIMNAZIJE, 2012.